Jaap En Iris hebben elkaar niks meer te vertellen

jaap-en-iris-hebben-elkaar-niks-meer-te-vertellen1

Jaap En Iris hebben elkaar niks meer te vertellen

Jaap en ik zijn inmiddels al gepensioneerd. Onze twee kinderen zijn inmiddels al enkele jaren uit huis, dus nu zijn we moederziel alleen. Waarom nou zo overdreven zal je wel denken. We zijn toch met z’n tweeën, dus toch niet alleen?! Er valt niets in het huis te beleven. De pret is uit onze relatie. We hebben ook geen ruzie, maar heel veel liefde zit niet meer in de relatie. We daten al vanaf onze tienerjaren, waar we in het begin stadium heel veel plezier in de relatie gehad hebben, maar zo zoetjes aan hebben we beide genoeg van die relatie. We willen ook niet uit elkaar, omdat we een normaal leven leiden, waarbij onze kinderen blij zijn als we gezamenlijk bij elkaar zijn.

 

jaap-en-iris-leven-langs-mekaar-heen

Jaap en Iris leven langs mekaar heen

Jaap en Iris hebben in goed overleg met elkaar afgesproken dat ze niet uit mekaar gaan, maar gewoon blijven genieten van al hetgeen ze samen opgebouwd hebben. Deze stap doen ze alleen in het belang van de kinderen. Van buitenaf lijkt de relatie goed, maar van binnen weten ze beide dat het niet zo goed zit. In het gesprek hebben ze verder ook afgesproken dat ze elkaar niets meer te zeggen hebben. Iris zowel Jaap hebben een pensioen waar zij aan verdienen. Vroeger brachten ze de twee salarissen aan het eind van de maand bij elkaar om de uitgaven te dekken, maar met de nieuwe ontwikkeling, waarbij de hypotheek reeds afgerond is, hebben ze besloten dat ze geen van beide meer verantwoording over haar/zijn financiële handelingen meer hoeft te geven aan elkaar. De maandelijkse kosten zijn eerlijk verdeeld. De rest mogen ze zelf uitzoeken. Op dit soort momenten is het goed als je deelt in elkaars gemeenschappelijk bezit, maar het is nog beter weer wanneer je standaard ook je eigen dingen heb. Het leven moet immers leuk blijven. Onafhankelijk zijn van je partner maakt het leven al een heel stuk makkelijker.

 

komt-het-op-liefdes-gebied-wel-goed-met-ons

Komt het op liefdes gebied wel goed met ons?

Iris en Jaap hebben beide door de jaren heen uiteen lopende interesses ontwikkeld, waarbij de ene zijn/haar interesse nou net niet is waarin de andere geïnteresseerd is. Dit is zeker één van de punten geweest die ze verder uit mekaar gebracht heeft geeft Jaap toe in een gesprek met Iris. Iris voelt zich door de sfeer niet in een hoek gedrukt, maar het is toch wel belangrijk om na te gaan wat de reden voor de afgang van de relatie is. Gezond is deze relatie zeker niet, maar ze vinden het beide goed zo, omdat ze elkaar echt niets meer spannends te vertellen hebben. In feite houden Iris en Jaap nog steeds van elkaar, maar ze zien elkaar nu liever als vrienden of broer en zus. Ze blijven de leuke momenten koesteren, maar meer dan dat hoeft het niet te worden. Ze zijn zich ervan bewust dat niet iedereen ze zal snappen, maar belangrijk is dat zij elkaar wel snappen. Het contact met de kinderen blijft natuurlijk, want die zien hun ouders samen met hun nog heel graag als gezin. Heel gecompliceerd voor Iris en Jaap, maar ze zijn tevreden met hun lot. Ze worden ook zo samen oud.